AED (Automatische Externe Defibrillator)

Sinds enige tijd zijn wij importeur van de HeartSave AED van Primedic. Dit is een degelijk ontworpen apparaat, vergelijkbaar met de professionele uitvoeringen van andere merken. Lees verder voor de voordelen.

Een AED is een apparaat waarmee bij een “hartstilstand” een schok kan worden toegediend. In bijna 70 % van de gevallen waarbij sprake is van een “hartstilstand” staat het hart niet echt stil, maar ligt het als het ware te trillen, waardoor er geen of onvoldoende pompfunctie is. De enige kans om het hart weer op de juiste manier te laten kloppen, is om met een elektrische schok het hart zodanig te laten schrikken, dat het uit zichzelf weer een normaal ritme gaat aannemen. Het is belangrijk dat dit zo snel mogelijk gebeurt, omdat het hart dan nog voldoende kracht overheeft om zichzelf te herstellen. Elke minuut gaat er 10% overlevingskans verloren. Hartreanimatie is belangrijk, maar eigenlijk hou je hiermee de patiënt in leven tot de ambulance aanwezig is, waarna die alsnog een schok gaat toedienen. Een AED is veilig te gebruiken door EHBO’ers, bedrijfshulpverleners, mensen van het Rode Kruis etc. Alle AED’s bepalen geheel zelf of er een schok nodig is of niet. U kunt dus niet zomaar een schok toedienen, terwijl dat niet nodig is. Indien u een AED wilt gebruiken, dient u hiervoor wel een korte opleiding voor te hebben gevolgd, waarbij u indien u dat nog niet kunt, ook leert reanimeren. U kunt hiervoor terecht bij bijvoorbeeld opleidingsbedrijven, kaderinstructeurs en een plaatselijke EHBO vereniging.

De HeartSave AED is een AED die perfect geschikt is voor EHBO verenigingen, Rode Kruis, reddingsbrigades, industrie etc. HIj heeft de volgende voordelen:

* Hij wordt kompleet geleverd met 1 paar electrodes, batterij, schaar en beademingsdoekje.

* De batterij heeft een levensduur van 6 jaar en kan meer dan 100 schokken op maximale sterkte geven, zodat hij niet na elk gebruik vervangen hoeft te worden.

* Hij is uitgerust met een CompactFlash geheugenkaartje, waarop de patiëntgegevens (ECG) en omgevingsgeluid worden opgenomen. De uitleessoftware hiervoor wordt standaard meegeleverd. Tevens kan dit kaartje gebruikt worden om de AED aan te passen aan de veranderende richtlijnen met betrekking tot reanimatie of gebruik van de AED. U kunt dit thuis doen en de AED hoeft dan ook niet terug naar de fabriek. Ook de trainer kan op deze manier makkelijk aangepast worden. Tevens zijn deze software-aanpassingen nu en in de toekomst GRATIS.

* De AED kijkt naar de gegevens die hij binnenkrijgt van de patiënt en bepaalt dan welke stroomsterkte het beste is om mee te beginnen. Ook controleert hij de stroomstoot tijdens de schok. Deze twee punten verminderen de kans op schade aan de hartspier aanzienlijk.

* Omdat de AED zelf bepaalt welke stroomsterkte er nodig is en hij tevens hele lage stroomsterktes kan geven, is hij geschikt om direct te gebruiken bij kinderen, zonder dat u speciale kinderpads nodig heeft.

* Op de AED heeft u 5 jaar garantie. Tevens geven wij u bij een storing de garantie dat u binnen 24 uur een vervangende AED in huis heeft.

* De trainer wordt geleverd inclusief tas, afstandsbediening en 5 paar trainingselectrodes. Let op! De trainingselectrodes kosten net iets meer dan     € 2,-- per paar exclusief 6 % BTW. Vergelijk dit maar eens met andere  trainers.

Voor meer informatie kunt u ook de uitgebreide folder downloaden.